19.6.09

KAPSAPIRUKAS

PARIM KAPSAPIRUKAS


250 g margariini
250 g kohupiima või kodujuustu
5, 25 dl jahu (mina kasutan poole sellest kogusest rukkijahu)
0,5 tl soola
1 tl suhkru
200 g juustu
1,5 kg valget peakapsast
4 muna
2 dl hapukoort
1 tl soola
1 tl suhkrut
hakitud till

Sega kohupiim, toasoe margariin, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks tainaks, pane see veidikeseks külma. Haki kapsas peeneks ning hauta väheses vees poolpehmeks. Maitsesta soola, suhkru ja hakitud tilliga. Nõruta hautatud kapsas sõelal kuivaks. Suru tainas ahjuplaadi põhja ja äärtele. Jaga nõrutatud kapsas ühtlaselt tainale. Riivi juust ja puista kapsale. Sega munad ja hapukoor ning vala ühtlaselt kattele. Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit.





Väga hea on ka porgandipirukas sama retsepti järgi.



No comments: