26.12.08

PASTASALAT

Jõululaupäeval sõime minu lemmiksalatit PASTASALATIT. Selle retsepti andis mulle mu õde ja see maitseb tohutult. Olen võimeline üksi sööma suure kausitäie salatit. Ükskord sai see järgi ka proovitud, õemehega tegime võidu. Aga mõlemad võitsime, salat sai lihtsalt enne otsa :P

Siin siis retsept ja pildid.


VÄRVILINE PASTASALAT


Tooraine:

150 g kolmevärvilist pastat
5 g soola

1 sl toiduõli
100 g hiina kapsast
50 g tomatit
60 g salatisibulat (punane sibul)
120 g apelsini
2 muna
100 g siniki

Kaste:
80 g majoneesi
80 g 35 % rõõska koort
10 g sidrunimahla
40 g puuviljasiirupit
10 g soola
küüslauk

Valmistamine:
1. Vahusta rõõsk koor kergelt.
2. Sega kastmeained ja pane kaste külmikusse “tõmbama”.
3. Lisa pasta keeduveele soola ja õli, keeda selles pasta al dente.
4. Nõruta ja jahuta pasta külma veega läbi uhtudes.
5. Keeda munad ja tükelda need sektoriteks.
6. Lõika Hiina kapsas ribadeks.
7. Haki sibul.
8. Lõika tomat sektoriteks.
9. Koori ja tükelda apelsin.
10. Sega salatikomponendid ettevaatlikult omavahel.
11. Vahetult enne serveerimist vala kaste salatile.








No comments: