26.12.08

TRÜHVLID

Sellel aastal proovisin ise trühvleid teha. Hakkas täitsa meeldima, neid ei olegi keeruline valmistada ja pealegi isetehtud on kõige maitsvamad.

MARTSIPANI-PÄHKLIMAIUS

100 g metsapähkleid
250 g martsipani
200 g tumedat šokolaadi

Kaunistamiseks:
50 g valget šokolaadi

Vormi iga pähkli ümber martsipan ja veereta käte vahel ümmarguseks. Sulata tume šokolaad pliidil nõrgal kuumusel ja kasta martsipanipallid ükshaaval šokolaadi sisse. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja moodusta kolmnurgad. (Mina tegin mõned kolmnurgad, põhiliselt tegin üksikuid, et saaks rohkem :P ) Tõsta veerand tunniks külmkappi. Sulata valge šokolaad ja kaunista sellega maiustused. Tõsta maiustused veel viieks minutiks külmkappi.



Kui valge šokolaad sai otsa, siis mina kaunistasin purustatud pählitega.


ŠOKOLAADI-PÄHKLIKUHJAD

200 g valget šokolaadi
100 g Digestive küpsiseid
100 g metsapähkleid
200 g tumedat šokolaadi

Sulata veevannis tükeldatud šokolaad. Murenda küpsised kausikesse ja sega valge sulatatud šokolaadiga. Sega hulka tükeldatud pähklid. Tõsta kuhjakesed lusika abil küpsetuspaberile tarduma. Sulata veevannis tume šokolaad. Kasta kuhjakesed kahe lusika abil tumedasse sulatatud šokolaadi ja tõsta taas küpsetuspaberile tarduma. Maiused on valmis 1-2 tunni pärast.


1 comment:

Anonymous said...

Need martsipani omad olid "maailmaparimad"