9.1.11

ASTELPAJU-KOHUPIIMATORT

Nädalavahetusel tuli mõte astelpajumahla juues, et võiks katsetada astelpajuga ühte torti. Kuna astelpaju marjad on nii ilusad oranžid, siis tuli kohe silme ette visioon, kui ilus oleks selline tarretis tordi peal.
Tordi tegin järgmiselt:

Põhi:
* 180 g Selga vaniljemaitselisi küpsiseid
* 100 g võid

Esimene kiht:
* 500 g hapukoort
* 2 pakki kohupiima
* suhkrut
* vaniljesuhkrut
* 20 g želatiini

Teine kiht: (kõige ilusam)
* astelpaju mahl
* 15 g želatiini

Purusta küpsised jahuks. Sulata või ja sega see küpsisepuruga. Suru puru koogivormi põhja. Pane külmkappi. Tee valmis esimene kiht. Pane želatiin 10 minutiks külma vette punduma. Sega hapukoor kohupiimaga, lisa maitse järgi suhkrut ja vaniljesuhkrut. Sulata želatiin ja jahuta maha, lisa kohupiimasegule. Kalla kohupiimasegu koogipõhjale ja pane külmkappi. Umbes poole tunni pärast valmista teine kiht. Selleks pane jälle želatiin punduma, kuumuta ja jahuta täielikult maha. Kalla želatiin ühtlase nirena astelpajumahlale juurde. Võib kasutada ka astelpaju moosi, kuid eelnevalt tuleks see vedeldada veega. Kui oled kontrollinud, et esimene kiht on tarretunud, siis kalla astelpajumahl koos želatiiniga koogile. Jäta külmappi tarretuma. Umbes tunni pärast on tort valmis.
HEAD ISU!

No comments: