27.1.11

RABARBERI - KAERAHELBEKOOK

Kui talvel tuleb isu rabarberite järgi, siis tuleb võtta sügavkülmast varud välja teha üks hea kook.

Tainas:

* 200 g võid
* 1,5 dl suhkrut
* 1 muna
* 4 dl jahu
* 1 tl küpsetuspulbrit
* 1 tl soola
* 3/4 dl piima

Täidis:
* 300 g rabarberit
* 1 dl suhkrut
* 1 tl kaneeli
* 1 purk õunakastet (Salvest)

Kate:
* 100 g võid
* 2 dl fariinsuhkrut
* 3 dl kiirkaerahelbeid
* 1 tl vanillsuhkrut

Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa muna. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa võivahule. Lõpuks sega juurde piim. Suru tainas jahuste kätega küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Kuumuta ahi 200 kraadini. Tükelda rabarber ja sega suhkru ja kaneeliga. Määri tainale õunakastet ja vala peale rabarberisegu. Sulata või. Lisa fariinsuhkur, kaerahelbed ja vanillsuhkur. Pudista segu rabarberitele. Küpseta kooki 20-25 minutit. Jahuta veidi ja lõika ruutudeks.


No comments: